Muoti ja miehet

Muoti liitetään massojen parissa enemmän naisiin kuin miehiin. Näin vaikka eletään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja kohtuullisen sukupuolten tasa-arvoa. Tosiasi on kuitenkin yhä niin että kulttuurillisesti on perinteisempää, että miehet ostavat naisille lahjoja, ja siksi naisten muotiteollisuus on yhä vielä monipuolisempi kuin miesten.

Miehet ovat kuitenkin tulossa hyvää vauhtia naisten rinnalle. On täysin hyväksyttävää, että miehellä on esimerkiksi useampi kello, ja mikäli mies pukeutuu pukuun, on puvulle useampia kravatteja sekä puvunpaidoille kalvosinnappeja. Miehetkin saavat näyttää pitävänsä kauniista asioista.

Pitääkö muodin maksaa paljon?

Muoti sinällään ei välttämättä maksa, mutta siinä vaiheessa, kun kyseessä on menestyneen designerin tuote, on siinä myös hintalappu. Hinta monesti kertoo myös laadusta. Jos tuote on käsintehty Euroopassa, on se varmasti jo tuotannoltaan kalliimpi kuin kaukomaissa tehdyt tuotteet. Kestääkö Euroopassa tehty tuote sitten paremmin kuin esimerkiksi Kiinassa tehty ei välttämättä pidä täysin paikkaansa. Totta kuitenkin on, ett Kiinasta tuotetaan niin paljon tavaraa, että siihen tavaramassaan mahtuu sekä niitä laatutuotteita, kuin myös heikompilaatuisia. Sama valitettavasti on myös Euroopassa, ei ole mikään takuu, että tuote olisi oikeasti mitenkään hyvänlaatuinen, vaikka se olisikin tehty Euroopassa.

Pitääkö muodin näkyä?

Monet muotimerkeistä tuottaa oman tuotevalikoimaansa nimenomaan tuotteita, jotka tunnistetaan jo kaukaa. Niissä näkyy tietyt värit, kuviot ja logot, joilla tuotteet eroavat massasta ja samalla ne markkinoivat saman brändin muita tuotteita. Mutta muodin mukana ja huipullakin on myös tuotteita, jotka eivät tuo itseään liikaa esille ja niiden käyttäjät ovat itse tietoisia laadusta, mutta sitä ei tuoda niin esille kuin näiden enemmän esillä olevien brändien suhteen. Käytätkö sinä, tai tiedätkö sinä tällaisia brändejä, jotka ovat korkealuokkaisia, kenties vähän hintavampiakin, mutta ne eivät erota välttämättä ihmisten päällä väkijoukossa?

Muoti on iätön

Trendejä tulee ja menee, mutta muoti ei tunne ikää. Mikäli muodissa ollut tuote on laatutuote, se elää trendien yli jopa vuosia. Siksi meille tulee retrona välillä takaisin vanhoja tuotteita juuri siksi, että niiden design on iätöntä ja se toimii yhtä hyvin 2020-luvulla kuin kymmeniä vuosia sitten.

Trendituotteet vastaavasti voivat olla trendin mentyä sellaisia, joita ei oikeasti voi enää käyttää. Mutta myös trendeissä tapahtuu aaltoilevaa liikettä, ja samat trendit voivat tulla uudelleen. Näin on käynyt varsinkin sisustuksessa ja jonkin verran myös vaatteissa sekö koruissa.

Mikä trendituote sinulta löytyy kaapista, joka on mielestäsi iätön? Onko se isoisän kello, vai itse teetetty koru. Itseteetetyt kultaseppien tekemät korut eivät välttämättä ole hinnaltaan sen pahempia kuin ketjujen tuotteet, mutta varmasti käytetyn kullan ja mahdollisten korukivien ja muun mukaan arvossaan. Vaikka tämän artikkelin kirjoittaja olen puolueellinen, itse tilattu ja korusepän kanssa yhdessä suunniteltu koru joko itselle tai ystävälle tai rakkaalle lahjaksi on aivan eri asia kuin bulkkituote kuvastosta.

Miesten brändit

Jos Euroopassa kysyttäisiin miehiltä, mitä miehisiä brändejä heillä tulee mieleen, niin ensimmäiseksi luetellaan oman maan automerkit, jonka jälkeen voidaan alkaa luettelemaan jalkapalloseuroja, koska näilläkin on nykyään omat tuotevalikoimat. Autojen ja urheilun jälkeen tulee useimmiten sitten ne isot design brändit, joista Euroopassa miesten osalta etunenässä tulevat GANT ja BOSS. Jokaisessa maassa on kuitenkin omat kansalliset miesten brändit, tiedätkö sinä mistä maasta tulee ”Another Danish Guy” alushousut? Jos et tiedä, kannattaa tehdä Google haku, saatat yllättyä.

Trackbacks & Pings

  • Ammattilaisjalkapalloilijoiden luksuselämä - Lux75 :

    […] Muoti: Ronaldo on tunnettu tyylikkäästä pukeutumisestaan ja hän on myös itse suunnitellut useita vaatemalleja. Hän on kertonut seuraavansa tarkasti muotimaailman trendejä ja nauttivansa uusien asujen suunnittelusta. […]

    1 vuosi ago

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.